četrtek, 11. februar 2016

146. dan: Sprejemanje sebe- telo

Ko pomislim nase, na svoje telo, vidim brezoblično gmoto špeha, ki se kotali okoli. S kratkimi lasmi sem isto čudna, kot prej z dolgimi, samo sedaj jih ne morem dati v rep, da imam mir, ampak mi štrlijo po svoje. Prav tako kot lasje, mi štrlijo tudi zobje. Da ne pogledam pod kolena, kjer imam prav lepo zvite noge. Ja, ena redkih žensk s kirivimi nogami. In pol naj hodim damsko, ja itak. Bolje kot gozdar, kakor mi pravijo domači, kot pa da se afnam po damsko. Mah, saj ne hodim, bl se kotalim. In edina stvar na mojmu telesu, ki mi je všeč, je začuda barva mojih oči, ker naj bi bila edinstvena. Japajade. No, saj prsi tudi niso tako slabe, mi je všeč velikost, samo kaj ko niso v razmerju z mojim telesom. Pač ne morem pomagat, če sem žoga, ki se kotali po gozdarsko, namesto, da bi se elegantno, kot kaka dama hodila.
Odpustim si, da sem sprejela in si dovolila se videti kot brezolična gmota špeha.

Odpustim si, da sem sprejela in si dovolila se videti kot debelo.

Odpustim si, da sem sprejela in si dovolila se videti debelo, ker ima velik trebuh.

Odpustim si, da sem sprejela in si dovolila se videti debelo, ker imam veliko rit.

Odpustim si, da sem sprejela in si dovolila se videti debelo, ker imam močna stegna. 

Odpustim si, da sem sprejela in si dovolila se videti debelo, ker imam XXL konfekcijsko številko.

Odpustim si, da sem sprejela in si dovolila se videti debelo, ker imam podbradek.

Odpustim si, da sem sprejela in si dovolila se videti debelo, ker obraz zgleda okrogel in napihnjen.

Odpustim si, da sem sprejela in si dovolila se slabo počutiti, ker imam strije in celulit pri mojih letih.

Odpustim si, da sem sprejela in si dovolila se slabo počutiti, ker nimam dolgih in bleščečih in gostih las.

Odpustim si, da sem sprejeal in si dovolila se slabo počutiti, ko v laseh opazim siv las, katerega moram takoj odstraniti, čeprav to v mojih letih in pri genih, kakršne imam ni nič čudno, vendar se želim počutiti mlada, videti mlada.

Odpustim si, da sem sprejela in si dovolila se slabo počutiti, ker so v filmih in revijah ženske, ki imajo goste lase, jaz pa jih nimam.

Odpustim si, da sem sprejela in si dovolila se slabo počutiti, ker imam prepričanje, da ženske z dolgimi lasmi ali vsaj ženstveno frizuro so ženstvene, ostale pa ne.

Odpustim si, da sem sprejela in si dovolila se slabo počutiti, ker ne skrbim za svoje lase, vendar hočem vseeno lepe lase.

Odpustim si, da sem sprejela in si dovolila verjeti, da so lasje pomembni za status, saj ženske brez las so večinoma bolne.

Odpustim si, da sem sprejela in si dovolila verjeti, da so lasje pomembni, vendar so samo okras na glavi in ni pomembno ali so dolgi ali kratki, to ne vpliva na to, kakšen človek si, ter tudi brez las oz s kratkimi lasmi še vedno živimo.

Odpustim si, da sem sprejela in si dovolila se počutiti slabo, ker nisem vedno depilirana po telesu, vendar včasih smo imeli dlake, da so nas ščitile pred mrazom, vsaj tako so nas učili, sedaj pa so nekaj, ka ne smemo imeti, sploh ženske ne.

Odpustim si, da sem sprejela in si dovolila se dobro počutiti, ko so mi v srednji šoli sošolke pohvalile obrvi, da kako so urejene, čeprav jih ne urejam, hkrati pa se sedaj počutim slabo, vsakič ko vidim, da bi bilo dobro, da bi si jih lahko bolj uredila, čeprav to ni potrebno.

Odpustim si, da sem sprejela in si dovolila se dobro počutiti, ko me ljudje, ki ugibajo moja leta pomlajšajo.

Odpustim si, da sem sprejela in si dovolila se slabo počutiti, ko vidim na čelu gubice in utrujeno kožo, katera bi potrebovala malo nege, vendar glede taga nič ne naredim.

Odpustim si, da sem sprejela in si dovolila se slabo počutiti, ko imam mazoljast obraz.

Odpustim si, da sem sprejela in si dovolila se dobro počutiti, ter občudovati barvo mojih oči, ki naj bi bila edinstvena, vendar je pač barva, kot vaka druga.

Odpustim si, da sem sprejela in si dovolila se dobro počutiti ko razmišljam o mojem nosu in utih, ker se mi zdita dovolj velika za moj obraz in nimam pripomb nanju, zakaj pa bi sploh imela, saj sta samo organa za dihanje in prehrano.

Odpustim si, da sem sprejela in si dovolila se počutiti grdo, ker nimam ravnih zob in nočem hoditi k zobozdravniku, čeprav bi bil obisk nujen.

Odpustim si, da sem sprejela in si dovolila si občudovati moje močne nohte, ki se ne lomijo, pač so samo nohti, ki si jih niti urejam ne. 

Odpustim si, da sem sprejela in si dovolila se počutiti dobro, ko gledam svoje prste, saj se mi zdijo tanki in dolgi, vendar se občasno počutim slabo, saj ko se gibljem, se napihnejo in postanjejo okrogli in kratki.

Odpustim si, da sem sprejela in si dovolila sovražiti del roke med komolcem in ramo, ker zgleda debela, ker se tam nabira maščoba.

Odpustim si, da sem sprejela in si dovolila se počutiti slabo, ker imam krive noge.

Odpustim si, da sem sprejela in si dovolila se počutiti slabo, ker ne znam hoditi kot dama, ampak sem sključena, zvita in ne vem kaj vse, vendar jaz tega ne opazim, ampak me na to opozarjajo drugi.

Odpustim si, da sem sprejela in si dovolila se slabo počutiti, ker se mi zdijo stopala preveč koščena za mojo postavo.

Odpustim si, da sem sprejela in si dovolila se slabo počutiti, ker bi si rada oblekla tudi obleke, za katere mislim, da mi ne pašejo in mi čudno stojijo, ker se bojim mnenj drugih.

Ko se zavem, da imam predsodek glede svojega telesa, se ustavim in diham. Zavedam se, da so vsi predsodki samo v moji glavi in s sprejemanjem sebe in svojega telesa bom odstranila tudi svoje predsodke do sebe, če pa me kdo drug žali kako sem debela in grda, pa je to problem tiste osebe, ki to reče ne pa mene, čeprav bi bilo tudi zame bolje, da bi se več gibala in bolj zdravo živela. Zavezujem se, da ko pomislim na predsodke glede mojega telesa ali teles koga dugega se ustavim in diham, vsi smo živa bitja in vsi imamo pravico živeti na tem planetu, zato nimam predsodkov glede svojega telesa, ne glede teles drugih, ter jih sprejmem kot živa bitja, prav tako pa žaljive komentarje drugih glede mojega telesa preslišim, saj se zavedam, da je to njihovo videnje in mnenje in nima povezave z realnostjo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar