torek, 13. december 2016

166. dan: Menstruacija

Že nakaj časa nazaj sem v znani ženski reviji prebrala članek, povezava do njega je tukaj. Govori o dojemanju menstruacije skozi leta, ter kako so o tako intimni ženski temi pisali  v večini samo moški. Ženske so jo doživljale in so vedele kaj pomeni, medtem pa je bilo za moške to čuden pojav. Zato so moški ženske v času menstruacije imeli za čudne, nevarne, morale so se skrivati in biti ločene od moških. Ženske z menstruacijo so prinašale nesrečo, kasneje pa so imele že nekaj pozitivne vloge. Vendar mogoče samo zaradi tega cikla, ter naše mesečne krvavitve, ter ubadanjem s hormoni, smo še vedno manj vredne, nemočne, nismo v stiku z moškimi, ki so trdni in jih nič ne premakne. Vendar ali smo po pravici tako zaničevane. Sledi serija blogov.Odpustim si, da sem sprejela in si dovolila verjeti, da sem slabša od moškega, ker imam dneve z menstruacijo in name vplivajo lunine mene in hormoni. Ko se zavem, da verjamem, da sem slabša od moškega, ker imam dneve z menstruacijo in name vplivajo lunine mene in hormoni, se ustavim in diham. Zavedam se, da sem kot ženska enakovredna moškemu in ko sem dovolj prepričana vase in se poznam, nimajo vplivi lune in hormonov več tolikšen vpliv name in na moje telo in tudi sama menstruacija je kratka in brez bolečin. Zavezujem se, da se počutim enakovredna moškemu, čeprav on nima menstruacije in luna ter hormoni ne vplivajo toliko nanj.

Odpustim si, da sem sprejela in si dovolila verjeti, da se je potrebno podrejati moškim, ker so močnejši in boljši od žensk in nas imajo lahko v pesti in upravljajo z nami. Ko se zavem, da verjamem, da se je potrebno podrejati moškim, ker so močnejši in boljši od žensk in nas imajo lahko v pesti in upravljajo z nami, se ustavim in diham. Zavedam se, da smo tako moški, ko ženske si enakopavni in ne eni ne drugi ne smemo izvajati terorja nad v tistem trenutku šibkejšim posameznikom nasprotnega ali celo istega spola. Namesto, da bi se med seboj podpirali in spodbujali se ponižujemo in si mečemo polena pod noge. Zavedajmo se, da ne delaj drugega tisto, česar nočeš, da drugi storijo tebi. Zavezujem se, da se ne podrejam moškim in ne podrejam moškega sebi, ampak ga spodbujam in sem mu enakopravna, tako kot me moški enakopraven meni.

Odpustim si, da sem sprejela in si dovolila razmišljati, kako bi škodovala osebi istega/ženskega spola, ker je boljša/uspešnejša od mene. Ko se zavem, da razmišljam, kako bi škodovala osebi istega/ženskega spola, ker je boljša/uspešnejša od mene, se ustavim in diham. Zavedam se, da s škodovanjem drugim, bom škodovala tudi sebi in ljubosumje na drugo osebo, ter maščevanje tej osebi ne prinese nobenega zadoščenja. Bolje je, da se ženske podpiramo in rastemo in se spoštujemo, saj bomo samo tako imele dovolj glasu, da ustavimo prevlado nekaterih moških skupin in poameznikov nad nami. Naj vera ne bo izgovor, da smo slabše, da se moramo podrejati moškemu. Dokler se bomo ženske sovražile med seboj, bodo z nami na grd način delovali moški. Zavezujem se, da če vidim uspešno žensko, jo spoštujem in podpiram, čeprav tako, da ji ne škodujem.

Odpustim si, da sem sprejela in si dovolila verjeti, da je menstruacija nekaj odvečnega, nekaj kar nam ženskam bolj škoduje kot koristi, saj imamo zaradi nje toliko težav in problemov. Ko se zavem, da verjamem, da je menstruacija nekaj odvečnega, nekaj kar nam ženskam bolj škoduje kot koristi, saj imamo zaradi nje toliko težav in problemov, se ustavim in diham. Zavedam se, da je menstruacija del procesa in je povezana z možnostjo, da lahko imamo otroka. Menstruacija je čiščenje vagine, je hkrati konec enega in začetek drugega procesa, ki poteka v nas, ženskah. Zato je menstruacija pomembna in potrebna. Vse težave in probleme pa smo imele ne zaradi same menstruacije, temveč zarazi nepoznavanja procesa, ter zakaj je menstruacija potrebna in pomembna. Zavezujem se, da sprejmem, da je menstruacija del pocesa in pomembna za razmnoževanje.

Odpustim si, da sem sprejela in si dovolila verjeti, da smo ženske nekaj več, ker imamo lahko otroke. Ko se zavem, da verjamem, da smo ženske nekaj več, ker imamo lahko otroke, se ustavim in diham. Zavedam se, da tudi samice živali imajo lahko potomce, vendar se ne počutijo večvredne od samcev, ampak se zavedajo svojega poslanstva in svoje moči in se zavedajo za kaj so bile ustvarjene. Tudi ženske smo podobno kot samice, ustvarjene, da damo življenje svojim potomcem in na to bi morale biti ponosne, ne pa se imeti zaradi tega za nekaj več. Zavezujem se, da sem ponosna ker sem ženska in da lahko rodim otroka in se zato ne počutim več vredna kot moški, ki so tudi potrebni, da se spočne otroka.

Ni komentarjev:

Objavite komentar