nedelja, 29. januar 2017

168. dan: Menstruacija 2

Nadaljujmo s temo o menstruaciji in predelovanjem članka. Sledi naslednji odstavek.
Strupena moč menstruacije
Prepričanje, da je ženska z menstruacijo okolici nevarna in da menstrualna tekočina prinaša celo vrsto težav, je bilo razširjeno že v antičnih časih.
Aristotel je na primer trdil, da naredi odsev ženske, ki ima menstruacijo, ogledalo motno, in začara tistega, ki se vanj pogleda. Celo ostre predmete spreminja v tope.
Filozof Plinij je imel menstrualno kri za usodni strup, ki semenom odvzame plodnost.
Pes, ki pride v stik z menstrualno tekočino, naj bi poblaznel.
Ženska naj bi bila s svojo menstrualno močjo sposobna odgnati nevihte, močne vetrove in strele.
Hindujci so verjeli, da moški izgubi svojo moč, energijo in modrost, če se približa ženski z menstruacijo.
Nekatere angleške ženske še danes verjamejo, da se mleko, ki je prišlo v stik z žensko, ki ima menstruacijo, ne da predelati v maslo.
Zarathustra je menstruacijo razlagal kot delo hudiča in njegovih temnih sil. Nekatera plemena v Afriki verjamejo, da bo krava, katere mleko pije ženska z menstruacijo, umrla.
Vietnamske ženske v času menstruacije niso smele priti v stik z opijem, ker naj bi postal grenak, na Sumatri jim je bilo prepovedano stopiti na riževa polja.Odpustim si, da sem sprejela in si dovolila verjeti, da nekatere vraže, ki so nastale v povezavi z menstruacijo pri različnih narodih veljajo. Ko se zavem, da verjamem, da nekatere vraže, ki so nastale v povezavi z menstruacijo pri raličnih narodih veljajo, se ustavim in diham. Zavedam se, da so te vraže, takrat so bile to kar teorije, nastale, ker niso moški poznali delovanje žensk in pravo moč menstruacije, ki ni tako strupena in slaba, kot so mislili, da je. Zavezujem se, da teorije preden verjamem vanje, preverim.

Odpustim si, da sem spejela in si dovolila verjeti, da nekatere teorije oz vraže ne bodo nikoli izginile, pa čeprav poznamo menstruacijo in njeno delovanje že skoraj popolnoma. Ko se zavem, da verjamem, da nekatere teorije oz vraže ne bodo nikoli izginile, pa čeprav ponamo menstruacijo in njeno delovanje že skoraj popolnoma, se ustavim in diham. Zavedam se, da nekatera ljudstva še vedno ne poznajo novejših, znanstvenih spoznanj, ampak živijo daleč od razvitih civilizacij, kjer je gonilna sila razvij in raziskovanje, ter razlaganje stvari, ki jih ne poznamo dobro. Zavezujem se, da ne razmišljam katera civilizacija razmišlja kaj o razlagi menstruacije, ampak živim tukaj in zdaj in tudi menstruacijo doživljam nekaj, kar ima vsaka ženska.

Odpustim si, da sem sprejela in si dovolila verjeti, da mogoče pa vse vraže res niso tako za lase privlečene in mogoče celo držijo. Ko se zavem, da verjamem, da mogoče pa vse vraže res niso tako za lase privlečene in mogoče celo držijo, se ustavim in diham. Zavedam se, da bi morala vsako vražo, trditev preveriti in šele takrat bi vedela, ali držijo ali ne. Ker pa večina trditev zgoraj po osnovni logiki ne drži, trdim, da trditve zgoaj nimajo nobene znanstvene podlage in so na tak način moški ženske kaznovali, ker niso in ne poznajo delovanja žensk in menstruacije. Zavezujem se, da če mi ni jasno, ali nekaj trditev drži ali ne, jo preverim. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar