nedelja, 26. marec 2017

173. dan: Partnerstvo 3

Da spoznaš partnerja moraš komunicirati z veliko potencialnimi kandidati, pa tudi z moškimi, ki so daleč od potencialnih kandidatov. Do komunikacije pride po večini čisto spontano, vendar pa moja prepričanja v glavi in moje takratno počutje vpliva na samo komunikacijo z morebitnimi partnerji. Ker pa nekaterim moškim že na začetku določim pozicijo, da jih ne bom sprejela bližje, da so čudni, mogoče arogantni, premladi ali prestari, se do njih obnašam vzvišeno in sem napadalna, čeprav ni potrebe po tem, saj bi lahko, no bolje bi bilo se z vsemi pogovarjati enakovredno, ter čeprav jim ne dam možnosti, oz si ne želim iti v kako prijateljstvo z njimi, jih jemati kot prijatelje. Vendar po izkušnjah sodeč, lahko tako prijaznost vzamejo več kot samo prijazno prijateljstvo in pričakujejo kaj več, čeprav namen mirnega in prijaznega pogovora ni v tem.Odpustim si, da sem sprejela in si dovolila imeti predsodke o moških še preden sem jih resnično spoznala. Ko se zavem, da imam predsodke o moških še preden jih resnično spoznam, se ustavim in diham. Zavedam se, da ne morem ugotoviti po imenu, priimku, vzdevku, parih fotografijah in nekaj objavah na FB kdo je moški in ali je primeren za partnerja, zato je bolje, da se do njih obnašam prijazno, tudi če ne zgleda na prvi pogled, da je oseba primerna za partnerja, saj je lahko samo prijatelj. Zavezujem se, da ne naredim mnenja o osebi še preden jo dodobra spoznam.

Odpustim si, da sem sprejela in si dovolila predvidevati, da bodo vsi moški mojo prijaznost razumeli napačno in zaradi tega želeli kaj več kot jim lahko dam. Ko se zavem, da predvidevam, da bodo vsi moški mojo prijaznost razumeli napačno in zaradi tega želeli kaj več kot jim lahko dam, se ustavim in diham. Zavedam se, da po enem primeru ne morem posploševati, ker je vsak posameznik drugačen. Nekateri vzamejo prijaznost kot prijateljstvo, drugi pa če si do njih napadalen predvidevajo, da si jih želimo, vendar to je potrebno videti drugače od posameznika do posameznika in pri vsakem ravnati tako, kakršen rezultat si želimo. Zavezujem si, da ne posplošujem in najprej poizkušam sogovornika spoznati.

Odpustim si, da sem sprejela in si dovolila biti do moških vsiljiva in iskati pri njih pozornost. Ko se zavem, da sem vsiljiva in iščem pri moških pozornost, se ustavim in diham. Zavedam se, da tudi moški pri meni iščejo pozornost, ki jo največkrat ne morem ali ne želim dati, so pa nekatere izjeme, pri katerih iščem pozornost. Tiste osebe mogoče mi niso najbolj vizualno privlačen, vendar njihov odnos do mene me ne odbija, ampak privlači in se jim lahko zaupam. Z njimi komuniciram po večini normalno in spodobno. Zavezujem se, da nisem vsiljiva in ne iščem pozornosti, ampak si jo dam sama.

Ni komentarjev:

Objavite komentar