sreda, 15. marec 2017

172. dan: Partnerstvo 2

Ali sem pripravljena na vezo, ali naj raje pustim vse skupaj in ostanem samska? Verjetno ni veliko ljudi, ki se to sprašujejo, ampak si želimo kar na silo v vezo, ker nam bo bolje v vezi, kot sedaj, ko smo samski. Pa je res temu tako? No pa poglejmo.Odpustim si, da sem sprejela in si dovolila verjeti, da bo bolje, če grem v vezo, kot če sem samska. Ko se zavem da verjamem, da bo bolje, če grem v vezo, kot če sem samska, se ustavim in diham. Zavedam se, da v vezi nisem pomembna samo jaz in se moram prilagajati sebi in partnerju in biti boljša od sebe, ter če partner ni pravi, potem namesto da pride do napredka in rasti v vezi, prihaja do prepirov in končanja veze prehitro. Zavezujem se, da se ne obremenjujem in silim prehitro v vezo, sploh če nisem prepričana o tem, da mi bo v vezi bolje.

Odpustim si, da sem sprejela in si dovolila verjeti, da mi bo v vezi bolje in bova s partnerjem lažje reševala vse težave in probleme. Ko se zavem, da verjamem, da mi bo v vezi bolje in bova s partnerjem lažje reševala vse težave in probleme, se ustavim in diham. Zavedam se, da v vezi ne moreva reševati skupaj težave, ki jih v vezo prineseva od zunaj, ampak je v vezi sproti pojavi toliko težav, ki jih je potrebno reševati sproti, da če posameznika v vezi nista dovolj stabilna, veza kmalu propade. Zavezujem se, da prvo rešim svoje največje težave, potem pa razmišljam o vezi in partnerju.

Odpustim si, da sem sprejela in si dovolila verjeti, da ko bom v vezi, bodo moji problemi izpuhteli in mi ne bo potrebno jih reševati. Ko se zavem, da verjamem, da ko bom v vezi, bodo moji problemi izpuhteli in mi ne bo potrebno jih reševati, se ustavim in diham. Zavedam se, da problemi so in bodo, dokler jih ne bom rešila, ne pa samo potisnila nekam v ozadje, saj se bodo tako samo nabirali in nabirali in ko bo že dovolj drugih problemov, bodo tudi moji stari problemi udarili na plano in povzročili kupe problemov. Zavezujem se, da bistvene in največje probleme rešim prej, preden grem v vezo, saj ko bom v vezi za to ne bo časa.

Odpustim si, da sem sprejela in si dovolila verjeti, da je veza rešitev edinega problema, ki ga imam in to je osamljenost. Ko se zavem, da verjamem, da je veza rešitev edinega problema, ki ga imam in to je osamljenost, se ustavim in diham. Zavedam se, da človek ne more biti osamljen, če se ima rad, se spoštuje, če zna biti sam. Če človek misli, da je osamljenost njegov edini problem, potem mora pogledati vase in ugotoviti, da je ta osamljenost povezana s čem drugim, naprimer željo po pozornosti željo po ugajanju, željo po razkazovanju. Zavezujem se, da veza ni rešitev za mojo osamljenost, ampak ugotovim, s čem je povezana ta osamljenost, ki jo čutim in delam na tem.

Ni komentarjev:

Objavite komentar