petek, 21. julij 2017

181. dan: Alkohol 1

Pitje alkohola, ne žganic, ki jih tako ali tako ne pijem, je v manjših količinah dovoljen. Čeprav je vino ali pivo občasno tudi priporočeno v majhnih količinah se sama ne bi zanašala na to. Torej kaj se zgodi v glavi, ko spijemo ravno malo več, kot smo navajeni ponavadi, ter smo že rahlo okajeni, nismo pa še pijani.
Odpustim si, da sem sprejela in si dovolila verjeti, da ko spijem ravno malo več, kot sem navajena, da sem rahlo okajena, da se mi meje v moji glavi odstranijo. Ko se zavem, da verjamem, da ko spijem ravno malo več, kot sem navajena, da sem rahlo okajena, da se meje v moji glavi odstranijo, se ustavim in diham. Zavedam se, da če bi bila jaz jaz, če bi živela svoje življenje, bi ne imela omejitev v svoji glavi. Te omejitve so, da se to in ono ne spodobi, da če narediš to in ono, da se mi bodo smejali in kazali s prstom za mano. Torej so to te omejitve, ki me onemogočajo v mojem življenju, da bi živela pravo sebe. Zavezujem se, da v treznem stanju odkrivam te meje in jih podiram in odstranjujem in sicer tudi tako, da ugotovim kdo in kaj sem.

Odpustim si, da sem sprejela in si dovolila verjeti, da samo alkohol odstranjuje meje, ki jih imam v glavi tako hitro. Ko se zavem, da verjamem, da samo alkohol odstranjuje meje, ki jih imam v glavi tako hitro, se ustavim in diham. Zavedam se, da meje odstranjene s pomočjo alkohola se v treznem stanju povrnejo in stanje se lahko še poslabša, saj imaš v glavi tisti, kako sem to lahko to naredila, zakaj sem to naredila, vendar sem šla in sem naredila, bila sem v trenutku in nisem se ozirala na druge, vendar jim niti nisem škodovala. Zavezujem se, da ko vidim meje v glavi, da jih ne odstranjujem s pomočjo alkohola, ampak s pomočjo dela na sebi.

Odpustim si, da sem sprejela in si dovolila najti meje in jih odstraniti s pomočjo alkohola začasno odstranila. Ko se zavem, da sem našla meje in jih s pomočjo alkohola začasno odstranila, se ustavim in diham. Zavedam se, da se meje in omejitve v naših glavah lahko najde na različne načine, ali z razmišljanjem o njih, ali ko si v določeni situaciji, ali ti kdo drugi pove zanje, sama sem meje, da mi ni treba biti sramežljiva in da lahko plešem če se mi zahoče tudi v javnosti našla s pomočjo alkohola, ko sem začela plesati, čeprav ne plešem, ker me je glasba preprosto odnesla. To bi lahko našla tudi na drug način, prijaznejši do mojega telesa, ne s pomočjo alkohola. Zavezujem se, da iskanje mej in različnih točk s pomočjo alkohola ne postane moja stalna praksa, ampak jih iščem na telesu prijaznejši način.

Ni komentarjev:

Objavite komentar