torek, 27. junij 2017

179.dan: Jeza zaradi javnega nastopanja

Sedim v miru sama s seboj, ter telefonom in dobim mail. Do četrtka moraš pripraviti govor do dveh minut. Kaj? Zakaj spet to? A se morajo res kaj takega spomnit? Zakaj moramo spet govoriti pred ljudmi na končni podelitvi? A še ne bo tega konec? In tako ne občutim strahu, ampak jezo. Jezo in vprašanje zakaj.Odpustim si, da sem sprejela in si dovolila biti jezna, ko sem zvedela, da bom mogla govoriti na zaključni prireditvi. Ko se zavem, da sem jezna, ko se zavem, da bom mogla govoriti na zaključni prireditvi, se ustavim in diham. Zavedam se, da ljudje v tem času premalo govorimo v javnosti, premalo govorimo in ne znamo povedati naših želja in predlogov na enostaven in razumljiv način za širšo javnost. Zavezujem se, da če moram govoriti v javnosti se ustavim, diham in se pripravim, ter povem kratko in jedrnato kar moram sporočiti.

Odpustim si, da sem sprejela in si dovolila biti jezna, ker bom mogla ponovno govoriti v javnosti. Ko se zavem, da sem jezna, ker bom mogla ponovno govoriti v javnosti, se ustavim in diham. Zavedam se, da ljudje smo preveč zaprti sami vase in če nas drugi postavijo pred izzive smo jezni nanje in nenazadnje tudi nase, da zakaj smo šli v to, če pa nismo govorci, nismo pripravljeni govorit v javnosti. Iti moramo preko sebe, čeprav nismo pripravljeni na to. Sploh zame je to velik izziv, saj če je človek depresiven se umika v samoto in si ne želi javnosti in družbe in so mu taki nastopi čisto odveč. Vendar to je rešitev, grem preko sebe, grem proti svetlobi, ki je do sedaj nisem videla in sem dovolj močna, da lahko naredim korak k izboljšanju sebe. Zavezujem se, da če mi kdo reče, svetuje, da nekaj naredim v moje dobro, da se potrudim in naredim kar najboljše, ker sem sposobna to narediti.

Odpustim si, da sem sprejela in si dovolila se spraševati zakaj. Ko se zavem, da se sprašujem zakaj, se ustavim in diham. Zavedam se, da vsak zakaj ima svoj zato, vendar jaz v vseh teh reakcijah ne vidim nobenega zato, samo veliko zakaj. Ko se umirim in pogledam iz razdalje vidim, da nastopanje v javnosti je dobro za vsakega. Treniraš svoje besede, komunikacijo, se znaš predstavit, kar je pomembno v poslu in pri iskanju poslovnih partnerjev, službe, partnerja. Javno nastopanje tudi izboljša samozavest in s tem dokažeš, da si sposoben več, kot sam misliš da si. Zavezujem se, da ko vidim pred sabo ogromno zakaj-ev, da se umirim in pogledam iz razdalje, ter tako tudi vidim vse zato-je.

Ni komentarjev:

Objavite komentar